با وجود نقض مکرر برجام از سوي آمريکا، وظيفه نظارت بر اجراي برجام فراموش شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار روزنامه جوان در اين زمينه نوشت: برجام سرانجام در دي ماه 94 با 18 بند قيود شوراي عالي امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي و نامه 9 بندي مقام معظم رهبري متضمن نکات کليدي و مهم براي اجراي دقيق به دولت ابلاغ گرديد.
دو نکته اصلي در مجوز اجراي برجام عبارت است از 1- دولت موظف است در صورت اعمال هرگونه تحريم جديد (به هر بهانهاي و به هر شکلي) از سوي طرفهاي مقابل از جمله (شيطان بزرگ آمريکا) رسما به توافقنامه برجام خاتمه داده و فعاليتهاي هستهاي را با همان قوت و قدرت و بلکه در مقياسي گستردهتر از سر بگيرد. 2- طبق بند 2 نامه رهبري معظم انقلاب اسلامي، هيئتي (کميته يا شورايي) آگاه و خبره هستهاي تشکيل شود تا به طور دائم عملکرد «ايران» و «5+1» را رصد و طبق قانون نسبت به انجام اقدامات موثر (نظير خروج از برجام در صورت نقض عهد طرف مقابل يا عدم انجام تعهدات آن) تصميمگيري کند. اينک حدود پنج ماه از مصوبات شوراي عالي امنيت ملي و مجلس شوراي اسلامي و نامه موافقت مشروط مقام معظم رهبري ميگذرد ليکن شاهد نقاط ضعف بارز و آشکاري هستيم که در صورت بيتوجهي نسبت به رفع آنها، مطمئنا شاهد آثار زيانبار و گسترده آن و تاثير مستقيم آن بر امنيت ملي کشور خواهيم بود.
1- اعضاي هيئت يا شوراي نظارت بر برجام همان کساني هستند که در تصويب برجام نقش اصلي را داشتهاند و اين افراد هيچگاه نميخواهند به نقص کار خود اعتراف کنند.
2- بنا به خواست رئيسجمهور «شوراي نظارت برجام» از شوراي عالي امنيت ملي خارج و مستقيما زير نظر دولت موظف به انجام وظايف محوله است که اين اقدام شائبه تناقض و تعارض با اصل 176 قانون اساسي (مبني بر الزامي بودن تاييد مصوبات شوراي عالي امنيت ملي توسط مقام معظم رهبري) را تقويت ميکند.
3- شوراي مزبور طي پنج ماه گذشته عملا تشکيل نشده و با فرض تشکيل، به اذعان نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، به هيچوجه خروجي قابل قبولي نداشته است.
4- اين شورا موظف است گزارش رصد خود را،به صورت روزانه به مجلس شوراي اسلامي ارائه کند در صورتي که به گفته نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، صرفا يک بار گزارشي غيرقابل استناد و رونوشتي ابهام برانگيز از برخي مفاد برجام تهيه و ارائه نموده است.
آقاي عراقچي با دادن وعده خوب شدن اوضاع کشور در مهر يا آبان سال جاري مردم را به ياد وعدههاي سرخرمن انداخته است. اين در حالي است که تجربه پنج ماه گذشته و شواهد و قرائن بيشمار تاريخي بر بدعهدي و پيمانشکني شيطان بزرگ دلالت داشته و بدبيني نسبت به اجراي برجام توسط آمريکا از حوزه منتقدان و شخص رهبري معظم انقلاب اسلامي حضرت امامخامنهاي گذشته و مسئولان دولتي به ويژه دستاندرکاران اصلي برجام (عراقچي، سيف و...) را شامل شده و همگي بر اين مطلب اذعان و اعتراف دارند که انجام تعهدات فراتر از برجام توسط ايران، حاصلي به جز «تقريبا هيچ» براي ما در پي نداشته است.
امروز بسياري از صاحبنظران و از جمله برخي از اعضاي تيم مذاکرهکننده هستهاي بر اين باورند که طرف آمريکايي در موارد متعدد مرتکب نقض برجام شده و در موارد فراوان ديگر با رندي و فريبکاري از انجام تعهدات خود سر باز زده و ديگر کشورها را نيز با دسيسههاي مختلف به عدم اجراي برجام تشويق، ترغيب و تهديد نموده است.
جوان با اين مقدمات خواستار تغيير اعضاي شوراي نظارت بر اجراي برجام و بازگرداندن مسئوليت آن به شوراي عالي امنيت در کنار تشکيل مرتب و مستمر جلسات نظارت و نيز ارائه گزارش دقيق اجراي برجام به مردم و مجلس شوراي اسلامي شد.
منبع:کيهان